Et spørgsmål vi tit bliver stillet - Må jeg selv installere indbygningsspot?

 

Det korte svar er "Nej, det må du ikke" - Du skal kontakte en autoriseret elektriker som skal montere dine indbygningsspot. Brug dette værktøj fra sikkerhedsstyrelsen for at tjekke om din lokale elektriker har den nødvendige autorisation.

 

dette link til sikkerhedsstyrelsen kan du se hvad du selv må laver indenfor hjemmets fire vægge.

 

Hvis jeg alligevel selv gør det?


Det er selvfølgelig ikke anbefalet, men mange gør det alligevel. Hvis du er en af dem er der nogen ting som vi anbefaler du er ekstra opmærksom på.

 

Et godkendt indbygningsspot.
Hvis du vælger et indbygningsspot fra os af kan du være sikker på at spottet har de korrekte godkendelser. De kan sidde direkte i isoleringen og det er tætningsgodkendt. at det er luftæt er ikke noget krav, men det er en god idé, især ved nyere huse. Hvis du bryder dampspærret så husk en tætningsring.

 

Brug godkendt kabel
Brug altid godkendt downlight kabel der kan holde til minimum 70 grader. Når du bruger dette kabel sikre du dig at det kan holde til varmen LED spottet udvinder. Køb helst downlight kabel med jord, selvom selve spottet ikke understøtter det.

 

Vælg den korrekte LED pære
Vælg en LED pære som kan holde til at sidde i indbygningsspots. Oftest kan LED pærer der bliver solgt i sæt sammen godt holde til at sidder i indbygningsspottet. Som tommelfingerregl mister LED pæren 30-40% af levetiden ved at blive brugt i et indbygningsspot.


Hvis du er i tvivl så spørg os til råds.

Er jeres indbygningsspot godkendt?


Vi sælger kvalitets indbygningsspots fra Danske HiluX da disse er godkendt efter alle kunstens regler, både til montering uden safe-box, altså direkte i isoleringen - Og her medfølger også udstyr hvis du skulle komme til at bryde dampspæren ved montering.

 

 

Skulle du have spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.

Email: Support@Dioder-Online.dk
Tlf: 2012 5000