Det er efterhånden flere år siden, at glødepæren som vi kender den, blev ulovlig at producere og importere i EU, men det er langt fra alle der har taget de nye pærer til sig, og undskyldningerne er mange.
Lyset er ikke lige så pænt som fra en glødepære. De nye pærer er grimme. Man kan ikke læse i lyset fra en LED pære osv.

Da glødepæren blev udfaset, forsvandt også "watt" som betegnelse for lysstyrken, hvor vi nu regner i lumen (lm.) Derfor er det også svært at sammenligne de gamle glødepærer 1:1 med de nye LED pærer, men bare rolig, for vi skal nok hjælpe dig med at finde den helt rigtige pære, så du igen kan få lys i lampen - og endda spare rigtig mange penge!

Husk at have rum og anvendelse i tankerne når du udskifter dine pærer


Det kan være en stor udfordring at skifte glødepæren til en moderne LED pære, ikke fordi der ikke findes alternativer, men fordi vi forbinder lyset fra en glødepære med kvalitet og det der kommer tættest på dagslys. Derfor skal du tænke over lyset formål og brugsmønster inden du vælger.

Køkken og bad
Steder hvor det er vigtigt at kunne se flere forskellige farver, fx på badeværelset og i køkkenet, er det vigtigt at vælge en LED pære der kan gengive flere farvenuancer. 
Her kan man udskifte en 60W glødepære med et LED spot, fx. Doled HiluX R8 ellerDoled HiluX R9. Begge spots har fantastisk farvegengivelse.
Forskelligt lys i stuen
Vi har ofte flere forskellige lyskilder i stuen, hvorfor man typisk også har forskelligt lys.
Ligesom på badeværelset er det vigtigt at vælge en pære med god farvegengivelse de steder hvor man fx strikker, maler eller på anden måde er kreativ. Brug derfor en pære med mange lumen.

Som loftbelysning kan man vælge et spot med lidt mindre farvegengivelse, hvis formålet er at give generel belysning.
Et Doled R5 spot vil være et rigtig godt valg til loftbelysning.

Børneværelset skriger på LED
Da der ofte er tendens til, at lyset står tændt i lang tid på børneværelserne, er der mange penge at spare ved at bruge LED pærer.
I forhold til glødepærer er LED pærer også et langt mere sikkert alternativ til børneværelset, fordi de ikke bliver varme på samme måde, og derved ikke er brandfarlige hvis de kommer i kontakt med tøj eller andet stof.

Gangen, trappen og bryggers
Ligesom i børneværelset står lyset også ofte tændt i gangen og på trappen, hvorfor LED belysning også er at fortrække her.
Man kan også fristes til at skifte til sparepærer i bryggerset, men da det kan være svært at finde en sparepære med Quick light-teknologi, som sikrer en hurtig tænding, er LED et bedre alternativ.

Vælg LED udenfor
I modsætning til nogle sparepærer har LED pærer ikke problemer med at tænde i frostgrader, og deres levetid bliver ikke afkortet pga. svære udendørsforhold, så vælg altid en LED pære til udendørsbelysning.

Hvis du har brug for hjælp til at finde lige præcis den pære du har brug for, så står vi klar til at hjælpe dig.
Du kan bl.a. skrive til os på [email protected] eller ringe til os på tlf. 2012 5000 og så skal vi nok hjælpe dig.